miercuri, 2 ianuarie 2013

                                                             Alimentaţia elevului

          Alimentaţia corectă poate să ajute în perioadele de efort intelectual susţinut.Pentru a creşte capacitatea de concentrare şi a îmbunătăţi memoria este recomandat să consumăm alimente bogate în vitamine ( complexul B, C, E ),  magneziu, acizi graşi, omega 3 şi atioxidanţi.
          Ar fi bine să includem în meniul zilnic, următoarele alimente:
1.Cereale: pâine neagră, pâine de secară sau graham;
2.Legume: morcovi, varză, sfeclă roşie, salată, spanac, fasole uscată, mazăre, soia;
3.Fructe: afine, ananas, banane, citrice, mere;
4.Proteine: 
  • peşte şi fructe de mare; 
  • organe: ficat, rinichi, inimă, creier;
  • ouă, carne de pasăre sau vită.
5.Lipide şi acizi graşi, omega 3 :
  • ulei de porumb ( 2 linguriţe pe zi), ulei de măsline;
  • nuci, migdale, alune, seminţe de floarea-soarelui şi dovleac;
  • lactate ( iaurt, lapte bătut, brânză de vaci )
          Un efect benefic are şi consumul de usturoi, care are proprietăţi antibacteriene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu